Onboarding

Niet alleen voor nieuwe medewerkers!

Nieuwe medewerkers dien je goed in te werken. Daar is iedereen het wel over eens. En toch blijkt in de praktijk dat sommige medewerkers, ook na hun inwerkperiode, minder productief zijn dan je had verwacht of dat ze zich nog niet volledig betrokken voelen bij de organisatie. Dat wil je niet. Je investeert in de juiste mensen en investeert ook in hun opleiding en inwerkperiode.

Als je mensen vanaf dag 1 op de juiste manier begeleidt (onboarding) dan zien we dat ze gemiddeld langer en beter geïntegreerd bij je blijven. En daar worden jouw klanten weer blij van!

Bij de term ‘Onboarding’ denken we al snel aan de introductie en begeleiding van een nieuwe medewerker. Maar het gaat bij onboarding niet altijd alleen om een nieuwe medewerker binnen de organisatie.

Onboarding is ook de introductie van een bestaande medewerker op een nieuwe afdeling na een functiewisseling. En onboarding is ook de introductie en begeleiding van jouw organisatie, een specifiek product of proces bij nieuwe klanten. Feitelijk is onboarding gewoon vrij vertaald ‘introductie en begeleiding’ en toepasbaar voor ieder denkbaar doel.

Onboarding module

We laten je graag een concreet voorbeeld zien van een onboarding module die gebruikt kan worden als introductie en begeleiding van een nieuwe medewerker binnen de organisatie.

Deze module is een sjabloon waarin natuurlijk alle teksten en beeldmateriaal aangepast moeten worden naar jouw organisatie. En staan er onderwerpen in die niet relevant zijn of ontbreken er juist onderwerpen? Dan kan dit heel eenvoudig aangepast worden. 

Wij gebruiken voor de bouw van deze module Articulate Rise 360.

Bovenstaand sjabloon voor onboarding ontvangen?

Wil je een voorbeeld sjabloon van een onboarding module ontvangen? Of heb je nog vragen?

Voordelen van onboarding

Weten wat het werk inhoudt en wat er wordt verwacht

Zijn bekend met de cultuur, wat belangrijk gevonden wordt (waarden) en hoe we met
elkaar omgaan (normen)

Weten welke wettelijke en beleidsmatige regels en voorschriften voor hen specifiek van
toepassing zijn

Kennen hun belangrijkste collega’s, klanten en overige relaties en netwerken

Berichten over onboarding

Vijf tips voor onboarding

Vijf tips voor een onvergetelijke onboardingOntelbaar verschillende bedrijven, maar ook ontelbaar verschillende leeroplossingen… Graag ontdekken we samen met jou welk...

Onboarding jobhoppers

Hoe houd je jobhoppers onboardJobhoppende millennials, gigantische personeelswisselingen en stroeve starters: we zien het overal. Een oplossing voor dit hardnekkige...

Referentie

“ILIAS kan volledig worden ingericht zoals wij het willen, namelijk heel visueel. Daardoor kunnen ook onze nieuwe werknemers er makkelijk hun weg in vinden. En wat we ook belangrijk vonden, is dat het systeem geschikt is voor tablets…”

 Hélène Beesems-Dings
Senior Learning & Development Adviser, MCB

Lees meer