Webconferentie in de leeromgeving

 

Meten is weten! 

Aanleiding

Het is lastig voor alle gebruikers wanneer ze een deelname aan een virtuele klas niet kunnen aantonen. In ILIAS met de BigBlueButton™ kan dat wel!

Oplossing

Wij bieden een integratie van de webconferentie tool BigBlueButton in de leeromgeving ILIAS aan. Dat heeft als voordeel dat de deelname aan een virtuele klas, automatisch binnen een cursus geregistreerd kan worden.

Tijdens de ontwikkeling van cursussen is de virtuele klas als cursusonderdeel direct binnen de leeromgeving beschikbaar. De student of cursist kan, na inloggen in de leeromgeving, zich direct opgeven voor de beschikbare virtuele klassen. De deelname aan een virtuele klas kan rechtstreeks in de cursusvoortgang opgenomen worden. Dit kan hierna meteen bekeken worden middels diverse rapportages.

Met deze integratie van de virtuele klas software binnen de leeromgeving ILIAS kan men binnen de leeromgeving communiceren via audio en video in een virtuele klas (interactief: zenden en ontvangen) of een webinar (alleen zenden).

Doelgroep

Middelgrote tot zeer grote bedrijven, organisaties, overheids- of onderwijsinstellingen.

Hoe

Om de koppeling tussen ILIAS en de BigBlueButton functionaliteit te laten werken zal een plugin geïnstalleerd en geïmplementeerd worden.

Dit is ook mogelijk met veel andere leeromgevingen zoals bijvoorbeeld Moodle en Canvas. Ook hiervoor kunnen wij ondersteuning bieden.

Interesse in deze webconferentie oplossing?

Noot BigBlueButton™

Future Learning BV gebruikt de open source webconferentie software BigBlueButton. We worden niet ondersteund of gecertificeerd door BigBlueButton Inc. BigBlueButton en het BigBlueButton-logo zijn handelsmerken van BigBlueButton Inc.

Future Learning BV uses the open source software BigBlueButton and is not endorsed or certified by BigBlueButton Inc. BigBlueButton and the BigBlueButton Logo are trademarks of BigBlueButton Inc.