MCB Nederland BV

Trainingen online direct toegankelijk

MCB is een metaalgroothandel met een breed assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro en bestaat al meer dan 75 jaar. MCB helpt hun partners met vooruitgang, verbetering, innovatie, ambitie en groei door deze manier van werken leveren zij adviezen, diensten en producten sluitend tot op de millimeter.

De vraag

MCB zocht een manier om snel medewerkers op te leiden zonder klassikale lessen te organiseren. Als magazijnmedewerkers die met grote takels werken hun beveiligingskennis willen updaten moet dat snel kunnen. Bijvoorbeeld door een half uur achter de computer plaats te nemen en enkele vragen te beantwoorden.

Future Learning werd benaderd voor advies over de keuze en de inrichting van een leeromgeving en het ontwikkelen van modules.

De oplossing

MCB was blij met de mogelijkheden die Future Learning met ILIAS bood om de leeromgeving heel visueel in te richten. Daardoor kunnen de werknemers er makkelijk hun weg in vinden. Ook een voordeel is de veelheid van functionaliteiten in ILIAS zoals zelf in de leeromgeving inhoud ontwikkelen, forum, chatfunctie en toets mogelijkheden.  Financieel aantrekkelijk, doordat ILIAS een open source systeem is, terwijl het toch een gerenommeerd veilige leeromgeving is.

De onderwijskundigen en ontwikkelaars van Future Learning boden een plan voor de ontwikkeling van de technische modules Materiaalkunde waarbij MCB alleen de inhoudelijke kennis en media hoefde aan te leveren.

Resultaat

MCB is ondertussen een zeer enthousiast online ‘lerende organisatie’. Future Learning heeft de leeromgeving ‘MCB e-campus’ vormgegeven en ingericht in nauwe samenspraak met MCB. De werknemers vinden makkelijk hun weg, zijn enthousiast en willen ook graag meewerken aan nieuwe (leer)ideeën.

Future Learning verzorgt de hosting en technische support voor ILIAS, als onderdeel van Managed Services. Voor praktische vragen, assistentie in het beheer en meedenken over de doorontwikkeling van het ILIAS leerplatform van MCB is een functioneel support contract afgesloten.

De technische modules Materiaalkunde zijn enthousiast ontvangen en vormen een belangrijk onderdeel van het leerprogramma van MCB.

“Veel grote bedrijven en organisaties werken met ILIAS waardoor we ons geen zorgen maakten over de beveiliging van het systeem. De NAVO werkt er ook mee bijvoorbeeld. En wat we ook belangrijk vonden, is dat het systeem geschikt is voor tablets. Het team van Future Learning denkt erg goed mee. Hun kracht ligt wat ons betreft in de prettige wijze van samenwerken en hun verscheidenheid aan kennis.”

Hélène Beesems - Senior Learning & Development Adviser, MCB Nederland B.V.

Lees hier het verhaal van de klant zelf