ILIAS

Open source leer- en contentmanagementsysteem

ILIAS – Het open source leerplatform

ILIAS is krachtige en flexibele software voor webgebaseerd leren en werken. Ver voorbij de mogelijkheden van een traditioneel leermanagementsysteem (LMS), kan ILIAS in een grote verscheidenheid aan contexten worden gebruikt als een leer-, kennis- en samenwerkingsplatform.

Dankzij de licentie als open source software en de levendige ontwikkeling, ondersteuning en gebruikersgemeenschap kan ILIAS precies worden aangepast aan de behoeften van jouw instelling of bedrijf. Daarom zien ILIAS-installaties er in de praktijk divers en anders uit – precies zoals ze in elk afzonderlijk geval nodig zijn.

Digitale soevereiniteit

ILIAS zet zich in voor digitale soevereiniteit. Dit heeft tot doel de politieke en economische afhankelijkheden in de softwaresector te verminderen. Het stelt mensen in staat om zich zelfstandig, zelfbepaald en veilig te bewegen in de digitale wereld.

GPL-licentie

Met ILIAS behoud je de volledige controle over jouw gegevens – en beslissende medezeggenschapsmogelijkheden bij de verdere ontwikkeling van de software: de GPL-licentie verzekert gebruikers niet alleen toegang tot de programmacode en de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling. Het garandeert ook de duurzaamheid van ontwikkeling en onafhankelijkheid van het bedrijfsbeleid van commerciële softwareproducenten.

w

Maak een afspraak

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van ILIAS binnen jouw organisatie te bespreken.

i

ILIAS Brochure

Meer informatie over ILIAS? Download de gratis brochure.

Expertsessie

Tijdens deze gratis expertsessie zullen we ingaan op je hulpvraag en gaan we direct aan de slag.

Future Learning B.V. is 10 jaar Premium Partner ILIAS

Wij zijn sinds 2013 Internationaal ILIAS Premium Partner.

We installeren en implementeren het LMS, verzorgen de trainingen en bieden Managed Service en hosting. Dat wil zeggen wij verzorgen het technisch onderhoud, maken de backups, upgraden je systeem bij nieuwe releases en installeren de noodzakelijke oplossingen of plugins.

We borgen de veiligheid van je systeem en fungeren als helpdesk voor al je vragen.

Kiezen voor ILIAS: De 9 voordelen

  1. ILIAS is veelzijdig
  2. ILIAS is van jou
  3. ILIAS past zich aan
  4. ILIAS is sociaal
  5. ILIAS is een grote gemeenschap
  6. ILIAS verkoopt niets – ook uw gegevens niet!
  7. ILIAS voldoet aan de normen en is barrièrevrij
  8. ILIAS is veilig
  9. ILIAS voldoet aan jouw wensen

Release Notes

 
Ieder jaar komt er van ILIAS een nieuwe versie uit. Hierin worden een aantal nieuwe functies opgenomen en/of bestaande functies aangepast.

De belangrijkste vernieuwingen worden door ILIAS vermeld in onderstaande release notes, met enkele interessante toepassingsvoorbeelden.

Release Notes ILIAS versie 7

Belangrijke nieuwe eigenschappen zijn onder andere dat er verbeteringen aan meertalige inhoud zijn toegevoegd.

Competentieprofielen kunnen toegewezen worden aan cursussen én groepen en de cursus- of groepsleden kunnen ze bekijken en bewerken.

Individuele hoofdmenu-items kunnen nu ook alleen voor bepaalde rollen weergegeven worden. Op deze manier kunnen rolspecifieke gebieden (zoals afdelingen of secties) op het hoogste niveau in beeld worden gebracht.

Download Release Notes ILIAS 7 en lees er alles over.

Release Notes ILIAS versie 8

Handige nieuwe functies zijn dat in het Communicatie tabblad “Onderwerpen” van een forum nu didactische doelstellingen toegevoegd kunnen worden.

ILIAS is aantrekkelijker geworden doordat er verschillende weergaves in Media-casts toegevoegd zijn en tegelweergaves voor objectblokken flexibeler zijn geworden.

Door de nieuwe look voor Competentieprofielen is ILIAS
mooier geworden.

Download Release Notes ILIAS 8 en lees er alles over.

ILIAS is een afkorting en betekent:

 

Integrierte Lern-, Informations- Arbeitskooperations System

Oftewel, een geïntegreerd leer-, informatie- en samenwerkingssysteem. Het is vanaf 1997 in Duitsland ontwikkeld, in eerste instantie bij de Universiteit Keulen vanuit een behoefte het onderwijs te verbeteren. Vele universiteiten in Duitsland gebruiken ILIAS inmiddels net als bedrijven en andere organisaties.

NAVO Facility Security Clearance Certificate (FSCC)

Voor bedrijven die werkzaamheden (gaan) uitvoeren voor de NAVO, waarvoor fysieke toegang en/of toegang nodig is tot gerubriceerde informatie, eist de NAVO in veel gevallen een Facility Security Clearance Certificate (FSCC).

Een FSCC is een certificaat waaruit blijkt dat het bedrijf voldoet aan de gestelde eisen van informatiebeveiliging op een bepaald rubriceringsniveau.

Future Learning is in het bezit van dit certificaat en werkt mede als ILIAS expert met regelmaat voor NAVO onderdelen en/of partners.

ILIAS heeft namelijk ook als software een certificering van de NAVO om, ook binnen het beschermde intranet van de defensie alliantie, voor het gebruik en de verspreiding van gevoelige leerinhoud en documenten gebruikt te worden.

Bekijk hieronder enkele schermvoorbeelden van ILIAS leeromgevingen

Bij het aanklikken verschijnen steeds enkele voorbeelden vanuit die leeromgeving
w

Maak een afspraak

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van ILIAS binnen jouw organisatie te bespreken.

i

ILIAS Brochure

Meer informatie over ILIAS? Download de gratis brochure.

Expertsessie

Tijdens deze gratis expertsessie zullen we ingaan op je hulpvraag en gaan we direct aan de slag.