De banenmarkt is overspannen, er zijn nu zelfs 133 vacatures per 100 werklozen (bron: CBS). Een logisch gevolg daarvan is dat er op verschillende functies onervaren krachten zitten. Kijk maar naar de problemen bij Schiphol, maar ook in de horeca (waar de meeste vacatures open staan), logistiek, op helpdeskfuncties, overal kom je hetzelfde probleem tegen. En niet alleen in Nederland.

 

Maar wat kunnen we doen aan het personeelstekort?

Er zijn natuurlijk verschillende wegen die naar Rome leiden. Er zijn nog steeds mensen beschikbaar voor werk, werklozen of mensen die meer uren willen draaien. Door wellicht de kinderopvang anders te organiseren, kunnen ouders meer gaan werken.

Ook kunnen we ouderen en mensen met een arbeidsbeperking meer kansen bieden op de arbeidsmarkt. Of we kunnen investeren in arbeidsbesparende technologieën. En wat dacht je van beter betalen voor de mensen? Ook dat gebeurt nog te weinig.

Maar vergeet niet dat opleiden van mensen of omscholen van huidige krachten ook een mooie optie is! En zo zijn er nog veel meer andere zaken te bedenken.

 

Kwaliteit bieden blijft een must

Bedrijven willen naar hun klanten dezelfde kwaliteit en snelheid blijven bieden, maar hun nieuwe medewerkers werken nu eenmaal trager. En dat is ook niet gek, want als je ergens net start, komt er veel op je af. En dan is het ook nog eens direct erg druk op je nieuwe functie.

 

Onboarding moet snel én goed gebeuren

Je ziet het eigenlijk ook terug in de vacatures die open staan, er worden bij grote bedrijven vaak learning consultants gezocht. Deze moeten ervoor zorgen dat de onboarding van nieuwe medewerkers voor snel gebeurt. Maar ook goed natuurlijk. Zo zijn deze medewerkers sneller ingewerkt en kunnen ze sneller voor de volle 100% functioneren.

De learning consultant moet voor elke functie op zoek naar een onboarding methode die past bij de doelgroep en het bedrijf. Dat is soms best een pittige klus, want ook deze learning consultant moet het werk super snel oppakken en mag niet vertragend werken.

 

Hoe kan Future Learning hierbij helpen?

Wij van Future Learning hebben ook deze learning & development mensen voor je. Zij kunnen bij bedrijven het onboarding proces op zich nemen. Tijdelijk of voor vast. Hiervoor kunnen we een learning experience platform inzetten in combinatie met moderne interactieve video en virual reality content. Dit zorgt voor kostenbesparing en tijdswinst.

Een bedrijf kan natuurlijk ook gebruik maken van het learning experience platform dat al ingezet wordt op dit moment. Onze consultants zijn bekend met bijna alle systemen of maken het zich heel snel eigen.

Ook met bedrijven die al een learning consultant in dienst hebben genomen, kunnen we samenwerken. Wij kunnen een leermanagementsysteem aanbieden dat het beste past bij het bedrijf en de functie. We kunnen zelfs ondersteuning aanbieden om de learning consultant te helpen in het gebruik van de tool.

Dit allemaal om het bedrijven écht makkelijk te maken om hun nieuwe medewerkers snel aan boord te krijgen! Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op!