Thales Nederland

 

Offline e-learning voor afgelegen en afgeschermde locaties

Bij Future Learning zijn we gepassioneerd over het leveren van cutting-edge technologische oplossingen voor het verbeteren van leerprocessen en het waarborgen van veiligheid in een snel evoluerende wereld. Onze samenwerking met Thales Nederland illustreert ons engagement om te voldoen aan de hoogste normen van technologische innovatie en veiligheidsexpertise, en onze cruciale rol in het waarborgen van nationale en internationale veiligheid.

Uitdagingen van Thales Nederland

Thales, een toonaangevend bedrijf op het gebied van technologie en veiligheid, streefde naar de implementatie van het open source LMS ILIAS, een systeem dat niet alleen wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Defensie maar ook wordt gepromoot en gebruikt door de NAVO.

Thales had een dringende behoefte aan een leeromgeving die gebruikers, zowel lokaal als op afgelegen locaties, in staat stelt om veilig cursussen te volgen, zelfs wanneer internettoegang onbetrouwbaar of onveilig is, zoals in afgeschermde (buitenlandse) locaties.

Onze Oplossing: ILIAS Implementatie en NOMAD Plugin

Future Learning, met ons NAVO Facility Security Clearance Certificate (FSCC), stond klaar om Thales te ondersteunen bij deze kritische taak. We hebben een maatwerk ILIAS-implementatie voor Thales uitgevoerd en onze expertise overgedragen via “ILIAS trainingen“, waardoor Thales de volledige controle kreeg over hun eigen systeem.

Om het gewenste ‘offline leren’ mogelijk te maken, hebben we geadviseerd om een aangepaste plugin te ontwikkelen, nu bekend als NOMAD. Deze plugin stelt Thales in staat om veilig te trainen, zelfs in (buitenlandse) omgevingen.

Het Resultaat: Geoptimaliseerd ILIAS en Veilige Offline Training

Dankzij onze samenwerking met Thales heeft het bedrijf nu een geconfigureerde ILIAS-omgeving die volledig voldoet aan hun specifieke wensen. Beheerders zijn getraind om het platform effectief te beheren, terwijl de NOMAD-plugin offline leerpaden mogelijk maakt in overeenstemming met de hoogste beveiligingsnormen. De complexiteit van de plugin heeft ons ertoe gebracht om stapsgewijs uitbreidingen te ontwikkelen in één specifieke ILIAS-versie.
Het proces van offline training omvat het veilig voorbereiden en uitvoeren van cursussen op afgelegen locaties. Onze oplossing omvat het versleutelen en opslaan van gegevens, het opzetten van lokale ILIAS-servers en het bieden van toegang voor cursisten via lokale netwerken. Na voltooiing wordt de voortgang en gebruikersdata veilig geëxporteerd en opgeslagen, terwijl de gebruikte apparatuur volledig wordt gewist voor de terugreis. Dit garandeert niet alleen effectieve kennisoverdracht, maar ook het veilige beheer van alle gegevens.
Bij Future Learning zijn we er trots op Thales Nederland te hebben geholpen bij het realiseren van hun doelstellingen op het gebied van e-learning en veiligheid. Onze voortdurende inzet voor technologische innovatie en onze expertise in veiligheid maken ons jouw betrouwbare partner voor e-learningoplossingen in een snel veranderende wereld.

Interesse in meer informatie?