Visveiling Urk

Elektronisch rapporteren leren via e-learning

Visveiling Urk is een nationaal en internationaal georiënteerd bedrijf en heeft een ijzersterke marktpositie binnen de Europese visindustrie. Met hun eigen elektronisch logboek mogen de medewerkers in alle lidstaten rapporteren naar de Europese Unie.


De vraag

E-Catch is een elektronisch logboek voor de visserij. De logboeken zijn gebaseerd op een rapportageverplichting naar de Europese Unie. Elke lidstaat mag zijn eigen interpretatie aan geven, maar een aantal zaken moeten verplicht en op een bepaalde manier gerapporteerd worden.

Future Learning is gevraagd mee te helpen aan een oplossing waarbij wordt voorzien in de behoefte de medewerkers te trainen in hoe zij moeten omgaan met elektronisch rapporteren.

De oplossing

De meeste medewerkers van Visveiling Urk zijn vissers die het trainingsaanbod in eigen tempo, tijd en locatie moet kunnen volgen. De trainingen als e-learning presenteren was daarom de beste oplossing. De keuze van ILIAS als digitale leeromgeving biedt de mogelijkheid om:

  • De trainingsinhoud te ontwikkelen
  • Voortgangsrapportage van de medewerkers bij te houden
  • Gebruikt te worden op alle gewenste locaties en ook mobiele apparaten 

Resultaat

Future Learning heeft met ILIAS een digitale leeromgeving opgezet en voorzien van de huisstijl. Cursusmateriaal kan geplaatst en ontwikkeld worden. De resultaten medewerkers van Visveiling Urk zijn uitstekend te monitoren door de rapportagemogelijkheden van ILIAS.

“Eerst wilden we dat zelf gaan doen, want we maken zelf software, dus we dachten laten we dit dan ook gewoon zelf doen.

Het bleek wel meer voeten in de aarde te hebben dan verwacht om een digitale leeromgeving op te tuigen, bijvoorbeeld voor de rapportages die erachter zitten.”

Pieter van Slooten - Hoofd Automatisering Visveiling Urk van E-Catch

Lees hier het verhaal van de klant zelf