UAE Air Force Air Defense Institute

Leerresultaat van beginnende piloten optimaliseren

De Verenigde Arabische Emiraten is een land van ruim 80.000 km² en 8 miljoen inwoners in het Midden-Oosten. Deze rijke oliestaat investeert veel in de luchtmacht en koopt moderne westerse vliegtuigen.

De vraag

Luchtmacht Verenigde Arabische Emiraten in Abu Dhabi had gekozen voor ILIAS als Leer en Content Management Systeem. Ze zagen de mogelijkheden van ILIAS voor digitale ondersteuning van het klassikale onderwijs en allerlei aanvullende digitale leeractiviteiten zoals Serious Games, waarmee ze het leerresultaat van piloten in opleiding zouden kunnen optimaliseren.

Future Learning kreeg van een Arabische partner, ATSE, de vraag om samen met hen de wensen voor dit ILIAS leerplatform voor de Luchtmacht Verenigde Arabische Emiraten te realiseren. 

De oplossing

Met de specifieke opleidingsbehoeften van het Luchtmacht Opleiding Instituut van de Verenigde Emiraten is na een implementatieperiode van ruim een half jaar de ILIAS server en omgeving ingericht. Partner ATSE is door Future Learning volledig getraind in technisch en functioneel applicatie beheer van ILIAS. 

Samen met ATSE is er van ILIAS een nieuwe Arabische vertaling gemaakt. Future Learning heeft een speciale huisstijl ontwikkeld die het Arabische schrift ondersteunt.

Tegelijkertijd liep een projectopdracht om een Serious Game te ontwikkelen. Door Future Learning is in samenwerking met Nederlandse partner BlueTea een multiplayer map game ontwikkeld. 

De multiplayer map game heeft de mogelijkheid om een sessie te creëren met gedetailleerde grondkaarten. Deze grondkaarten worden opgeslagen op de ILIAS server waardoor deelnemers ze op hun mobiele apparaten kunnen bekijken en samen een strategische missie kunnen creëren.

Resultaat

De volledig naar wens ingerichte Arabische ILIAS omgeving is nu in gebruik voor de ondersteuning van het klassikaal onderwijs. Met name wordt de digitale toetsing in ILIAS bijzonder gewaardeerd en de introductie van de multiplayer map game.

Met de map game leren de piloten in opleiding op een innovatieve manier strategische vaardigheden aan. Binnen een spelsessie kunnen verschillende stappen en lagen worden gebruikt om met meerdere deelnemers een strategische missie te creëren. Een heel aantrekkelijk en interactief leermiddel voor een optimaal leerresultaat van piloten in opleiding.

Lees hier het verhaal van de klant zelf