Bunge Loders Croklaan

Iedere doelgroep een passend leeraanbod 

Bunge Loders Croklaan is wereldwijd bekend als belangrijke producent en toeleverancier van speciale plantaardige oliën en vetten voor internationale industriële klanten. Samen met de medeoprichters van de Ronde Tafel van Duurzame Palmolie hebben ze een gezamenlijk doel: duurzaamheid en milieuvriendelijke productie.

De vraag

Bunge Loders Croklaan wil met goede mensen werken en ze kansen bieden zich te ontwikkelen. Traditioneel klassikaal onderwijs voldeed steeds minder. Na onderzoek naar andere vormen besloten ze met e-learning verder te willen gaan.

De zeer positieve aanbeveling van hun transporteur Van Den Bosch Transport, leidde Bunge Loders Croklaan tot de keuze om via Future Learning ILIAS te gaan gebruiken. Aan Future Learning de vraag om de leeromgeving op te zetten en hen te trainen in het gebruik en de mogelijkheden hiervan.

De oplossing

ILIAS biedt Bunge Loders Croklaan de mogelijkheid om de zeer uiteenlopende doelgroepen allemaal een passend aanbod te kunnen doen. De e-learning modules kunnen door Bunge Loders Croklaan zelf binnen de leeromgeving ontwikkeld worden en het management kan digitaal monitoren welke collega’s de modules succesvol hebben afgerond.


Future Learning heeft de ILIAS omgeving opgezet en van de huisstijl voorzien. Ook heeft Future Learning Bunge Loders Croklaan intensief getraind in het functioneel gebruik van de leeromgeving.

Resultaat

  • Een ingerichte Bunge Loders Croklaan academie met voor uiteenlopende doelgroepen al een passend e-learning aanbod. Bijvoorbeeld een algemene bedrijfsintroductie, HACCP-training (hygiëne en voedselveiligheid), werkinstructies en inwerkprogramma’s. 
  • Een goed zicht op het opleidingsniveau van medewerkers dankzij het digitale monitoren van de leervoortgang.
  • Hosting en technische ondersteuning van de ILIAS omgeving verzorgt door Future Learning via Managed Services.
  • Ondersteuning van Future Learning bij praktische vragen en meedenken over nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen met een Functioneel Support Contract.

“We zijn gaan zoeken naar nieuwe leervormen en kwamen zo uit bij e-learning en Future Learning. Wij maken de e-learning modules nu zelf. Bijvoorbeeld de module algemene bedrijfsintroductie voor de toekomstige nieuwe medewerkers. In deze training gaat het onder andere over de palmboom en zijn vruchten, het productieproces en de organisatie. Dat is met e-learning goed zichtbaar te maken.”

Ferry Out - Manager Quality Assurance, Bunge Loders Croklaan

Lees hier het verhaal van de klant zelf