Franciscus Gasthuis & Vlietland

 

Content ontwikkelen binnen leerplatform

Het ziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland staat voor topzorg dichtbij huis, al meer dan 100 jaar. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt cliënten een plek waar ze zich thuis kunnen voelen. Met 4.200 medewerkers en bijna 300 artsen kan er een hoge mate van persoonlijke zorgverlening plaatsvinden.

De vraag

FGV wilde een nieuw leermanagementsysteem (LMS) omdat in het oude systeem zelf niet ontwikkeld kon worden en weinig flexibel was.

Future Learning werd gevraagd om het LMS ILIAS te komen presenteren.

De oplossing

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft gekozen voor ILIAS als nieuw LMS omdat ILIAS: 

  • Een erg goede HTML page-editor heeft waarmee content ontwikkeld kan worden
  • Heel gebruiksvriendelijk is, de inrichting wijst zich vanzelf
  • Een goede communicatiefunctie heeft met het forum en de vraagbaak
  • Er een mediatheek en verklarende woordenlijst mee opgebouwd kan worden
  • Goede rapportagefuncties heeft

Franciscus Gasthuis & Vlietland vindt de vele functionaliteiten het krachtigste van ILIAS.  Dat betekent wel dat een organisatie goed moet weten welke daarvan echt nodig zijn. Toen Franciscus Gasthuis & Vlietland de randvoorwaarden op orde had kon ILIAS daar helemaal op aansluiten.

Future Learning heeft de ILIAS omgeving voor Franciscus Gasthuis & Vlietland opgezet en voorzien van de huisstijl. Met praktijkgerichte training voor het beheer van ILIAS en ontwikkelen van content, kon Franciscus Gasthuis & Vlietland al snel zelf verder aan de slag.

Resultaat

Een goed ingericht LMS waarin volop ontwikkeld wordt. Alle benodigde managementinformatie wordt uit het systeem gehaald. Franciscus Gasthuis & Vlietland is erg tevreden over de mogelijkheden die ILIAS daarvoor biedt inclusief de rapportagefuncties.

Future Learning verzorgt de hosting en technische support voor ILIAS, als onderdeel van Managed Services. Voor praktische vragen en meedenken over de doorontwikkeling van het LMS ILIAS is een functioneel support contract afgesloten.

“We zijn zeer tevreden over het serviceniveau van Future Learning. Die ligt erg hoog. We krijgen altijd razendsnel antwoorden op onze vragen.”

Martina - Franciscus Gasthuis & Vlietland

Lees hier het verhaal van de klant zelf