Ewals Cargo Care

Op maatwerk aanpasbaar leerplatform

Ewals Cargo Care creëert onconventionele logistieke oplossingen. Met intelligente systemen, processen en continue innovatie lossen ze nieuwe uitdagingen in de logistiek op. Ewals Cargo Care combineert vervoer via weg, spoor en water voor de beste multimodale oplossing voor het vervoeren van vracht.

De vraag

Ewals Cargo Care wilde een gebruiksvriendelijk en compleet open source leermanagementsysteem hebben met een sterke community erachter. De keuze viel op ILIAS. 

Future Learning is gevraagd om ondersteuning te verlenen bij het opzetten en de inrichting van ILIAS.

De oplossing

In vergelijking met andere open source systemen biedt ILIAS relatief weinig extra kosten in het systeem en is op een erg gebruikersvriendelijke manier op maatwerk voor Ewals Cargo Care aan te passen. Zowel op organisatieniveau – huisstijl, rol-/rechtenbeheer, het gebruik van wiki’s en fora – als op cursistenniveau. 

Rapportages kunnen gedifferentieerd worden, per SCORM-module, per land en onderdeel kunnen de scores geregistreerd en eenvoudig vergeleken worden. 

Future Learning heeft de ILIAS omgeving opgezet en de inrichting verzorgd conform de Ewals-omgeving.

Resultaat

Ewals Cargo Care kan met behulp van ILIAS verder werken aan de ontwikkeling van medewerkers en aan goed op elkaar inspelende teams. Maatwerk scholing is voor het bedrijf een randvoorwaarde om het allerhoogste kwaliteitsniveau te kunnen blijven bieden. 

Chauffeurs, kantoormedewerkers en andere personeelsleden krijgen een blended learning via een mix van mentoren, klassikale training en e-learning. Ruim 4000 ILIAS-gebruikers zijn actief in vijftien Europese landen.

Future Learning verzorgt de hosting en technische ondersteuning van de ILIAS omgeving via Managed Services.

“In onze scholingen krijgt e-learning een steeds grotere rol. Maar niet alles gaat via e-learning. Ons driver education Program, de trainingen voor onze chauffeurs, zijn bijvoorbeeld volledig blended.”

Lees hier het verhaal van de klant zelf