Vandaag de dag creëert Ewals Cargo Care onconventionele logistieke oplossingen voor onze klanten en onze markt. Met intelligente systemen, processen en continue innovatie, blijven wij de markt voor en lossen wij nieuwe uitdagingen in de logistiek op voor onze klanten. Met onze vloot Mega Huckepack trailers en ons Multimodal Network combineren wij vervoer via weg, spoor en water, om zo de beste multimodale oplossing voor uw vracht te verzorgen.

 Al sinds 2014 werkt het bedrijf met ILIAS. De vraag aan de learning innovation manager: Waarom ILIAS? “We wilden een open source systeem met een sterke community erachter. Nu zijn er natuurlijk meer leermanagementsystemen die dat bieden, maar een groot voordeel van ILIAS vind ik dat er relatief weinig overhead in het systeem zit en dat het op een erg gebruikersvriendelijke manier te customizen is. Zowel op organisatieniveau – huisstijl, rechtenbeheer, het gebruik van wiki’s en fora – als op cursistenniveau.” Future Learning BV verzorgde de inrichting conform de Ewals-omgeving en doet de hosting van het systeem.

Ewals Cargo Care voor transport en logistiek werkt wereldwijd en heeft kantoren in vijftien Europese landen. Werken aan de ontwikkeling van medewerkers en aan goed op elkaar inspelende teams, is voor het bedrijf een randvoorwaarde om het allerhoogste kwaliteitsniveau te kunnen blijven bieden. Chauffeurs, kantoormedewerkers en andere personeelsleden krijgen scholing via een mix van mentoren (tutoren), klassikale training en e-learning.

Het bedrijf heeft inmiddels ruim 4000 actieve ILIAS-gebruikers. De learning innovation manager houdt zich nu bezig met rapportages, cursusontwikkeling, inventarisatie en invulling van leerbehoeftes en met tutorentrainingen. De learning innovation manager: “Ook bij de overstap naar een nieuwe versie van ILIAS helpt Future Learning goed. De overstap naar ILIAS 5.1 was een hele verademing. Rapportages konden we meer differentiëren en per SCORM-module kunnen we de scores registreren. Ook per land en per onderdeel kunnen we scores eenvoudig vergelijken. Batchverwerking gaat ook heel gemakkelijk in 5.1.”

Voor kantoormedewerkers zijn er modules over financiën, ergonomie, communicatie, talen. Veelal eigen makelij, soms ingekocht. Ook introductietrainingen voor nieuw personeel gaan via ILIAS. “In onze scholingen krijgt e-learning een steeds grotere rol. Maar niet alles gaat via e-learning. Ons Driver Education Program, de trainingen voor onze chauffeurs, zijn bijvoorbeeld volledig blended.” aldus de learning innovation manager.

Wil je meer weten?

Wil je graag meer weten over wat wij voor je kunnen doen? Laat ons dan hier vrijblijvend iets weten.
Bel je ons liever op? Dat kan via +31 165 700 511!

Q

Heb je interesse?

Laat het ons dan volledig vrijblijvend weten.