Bender

Ondersteuning leerproces van cursisten en docenten 

Bender zet zich in voor gemeentes, zorgverzekeraars en aanbieders van zorg of hulpmiddelen. Als kennisleverancier helpt het bedrijf haar klanten bij vraagstukken binnen het sociaal domein. Voor Bender is verbinding met elkaars kennis en vaardigheden heel belangrijk.

De vraag

Het bedrijf zocht een gebruiksvriendelijke leeromgeving ter ondersteuning van het leerproces van de cursisten en docenten. Ook een systeem voor het vereenvoudigen van interne werkprocessen was gewenst. Een klant van Bender beval ILIAS aan.

Bender zocht in Future Learning een partij die de ILIAS leeromgeving kan hosten en die ze met problemen of ontwikkelingen kan raadplegen.

De oplossing

ILIAS biedt de mogelijkheid om SCORM-pakketten van auteurstools in te kunnen lezen en dat was een voorwaarde. De aanschafkosten zijn laag wat ook wenselijk was.

Future Learning kon de leeromgeving opzetten, deze voorzien van de huisstijl van Bender en de hosting verzorgen. 

Met zeer praktijkgerichte beheer- en auteurstrainingen door Future Learning kon Bender meteen aan de slag de inrichting van ILIAS en met het vereenvoudigen van de interne werkprocessen.

Resultaat

Bender beschikt over een gebruiksvriendelijke ILIAS-omgeving. Future Learning heeft beheer- en auteurstrainingen verzorgd. Het systeem van interne processen is vereenvoudigd.

Future Learning verzorgt de hosting en technische support voor ILIAS, als onderdeel van Managed Services. Voor praktische vragen en meedenken over de doorontwikkeling van het ILIAS leerplatform van Bender is een functioneel support contract afgesloten.

“We hebben een prettige samenwerking met Future Learning. Het is een innovatieve organisatie die meedenkt met de klant. De trainingen die we hebben gevolgd waren kwalitatief sterk met deskundige trainers. Zeer praktijkgericht. Nieuwe kennis pasten we tijdens de training al direct toe.”

Remco van der Zwan - opleidingsadviseur, Bender

Lees hier het verhaal van de klant zelf