Klanttraining

Klant-training

E-learning kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Het reikt verder dan alleen het trainen van je eigen medewerkers. De kennis die het personeel opdoet tijdens de trainingen hoeft niet alleen een intern voordeel te zijn voor het bedrijf. Ook buiten het bedrijf zijn er belanghebbenden die baat kunnen hebben bij deze kennisoverdracht van werknemers.

Als producent wil je dat jouw product bij de klant terechtkomt. En hoe complexer het product is, hoe groter de ‘gebruiksaanwijzing’ moet zijn. De eindgebruiker wil immers weten hoe hij of zij het optimaal kan gebruiken. Door niet alleen eigen personeel, maar ook toeleveranciers en klanten te trainen, verkrijgen zij meer dan alleen een gebruiksaanwijzing. Ze hebben een bagage aan kennis over de juiste gebruikswijze en toepassingen van jouw product. Het gevolg? De tevredenheid van klanten stijgt en zij kunnen op hun beurt weer advies geven aan derden. Positieve mond-tot-mond reclame neemt toe!

Bolton Adhesives (o.a. bekend van Bison lijm- en kitproducten) heeft al gebruikgemaakt van deze klanttraining op maat. Zij wilden op een gebruiksvriendelijke manier meer informatie geven over hun producten aan eigen medewerkers en aan bouwmarktmedewerkers. Want bouwmarkten zijn belangrijke klanten van Bolton Adhesives.

Samen met de expertise van Future Learning is er een  didactische, aantrekkelijke module voor Bolton Adhesives ontwikkeld over de basiskennis van lijmen. Gedurende de training worden er vragen gesteld aan de cursisten en wordt er nieuwe informatie gegeven. Op deze manier vergaren zij meer kennis over de verschillende toepassingen van lijmproducten. Hierdoor kunnen bouwmarktmedewerkers de eindgebruiker het juiste lijmadvies geven.

E-learning is een mooie mogelijkheid om mensen over de gehele wereld te trainen en op te leiden over de Bolton Adhesives producten. Bouwmarkten zijn o.a. belangrijke klanten. Hierdoor kunnen bouwmarktmedewerkers de eindgebruiker het juiste lijmadvies geven…”

– Margot Haest –
Sr. Manager Corporate Communication, Bolton Adhesives

Lees meer