• Bolton Adhesives: ILIAS is een mooie tool om mensen over de gehele wereld te trainen!
    Bolton Adhesives: ILIAS is een mooie tool om mensen over de gehele wereld te trainen!

Bolton group

Bolton Adhesies verkoopt zijn lijm- en kitproducten in vele landen onder de merknamen Bison, UHU, Griffon en Bostik. Lijmen en kitten zijn technische producten. Een verkeerde lijmkeuze kan tot schade en daardoor tot zeer ontevreden klanten leiden.

Binnen het Bolton Adhesives communicatie beleid past e-learning uitstekend. Het is een mooie tool om mensen over de gehele wereld te trainen en op te leiden over de Bolton Adhesives producten. Het kan hier gaan om eigen (nieuwe) medewerkers en distributeurs. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bouwmarktmedewerkers de juiste kennis op te laten doen. Hierdoor kunnen zij de uiteindelijke gebruikers een juist lijmadvies te geven.

Onder leiding van Future Learning hebben we een pilot-fase opgestart. We hebben kennis gemaakt met het programma ILIAS. Met de developer van Future Learning hebben we de pilot-module met onze eigen visie opgebouwd. Daarnaast heeft de onderwijskundige ons geholpen met het opstellen van de teksten om de theorie over lijmen op een zo eenvoudig mogelijke en begrijpelijke wijze te presenteren.

De eerste pilot is in Nederland goed ontvangen. Het Engelstalige vervolg hierop zal binnenkort plaats vinden om de beoordeling en de uiteindelijke behoefte te peilen.
Tot nu toe zijn onze ervaringen met ILIAS en Future Learning zeer positief.

Bolton3  Bolton2