ILIAS

Open source leer- en contentmanagementsysteem

ILIAS als leeromgeving.

Waarschijnlijk heb je ervaring met digitaal leren. ILIAS is namelijk een leeromgeving en leermanagementsysteem. Mocht je toch wat minder ervaring hebben met LMS dan adviseren wij je om naar onze pagina met uitleg over leermanagementdiensten te gaan. Daar wordt namelijk haarfijn uitgelegd wat digitaal leren voor jou en jouw organisatie kan betekenen.

Ervaring met een leeromgeving

Mooi! Dan zullen we je wat meer over ILIAS vertellen. Een organisatie, bedrijf, overheid of onderwijsinstelling heeft behoefte om trainingen en kennis op een eenvoudige, organisatie specifieke wijze te organizeren met een LMS. Niet geheel onbelangrijk is dat dit LMS ook betaalbaar is. En dan zijn er veel organisaties die de behoefte hebben aan een meertalige LMS omgeving. Als dat jouw situatie goed beschrijft dan vind je in ILIAS een ideale oplossing.

FLEXIBILITEIT

ILIAS is open source software waarvoor je dus geen licentie hoeft te betalen.
Het is een uitgebreid professioneel Learning Content Management Systeem dat geschikt is vanaf 100 tot maar liefst 100.000 gebruikers.

Je kan ILIAS gebruiken om op een eenvoudige manier je cursus te beheren, maar je kunt er ook een complex platformen creëren waarin op een volwaardige manier kan samengewerkt kan worden.

ONDERSTEUNING

ILIAS is modern. Dit is belangrijk want de meeste gebruikers zullen via hun smartphone toegang zoeken en dan is het cruciaal dat het als een responsieve website aangeboden wordt.

Met andere woorden, dat het altijd goed te gebruiken en leesbaar is onafhankelijk van welk beeldscherm iemand gebruikt. Dus of je medewerker nu een iPad, iPhone, Android, PC of tablet gebruikt… het ziet er altijd optimaal uit.

Klik en bekijk hieronder enkele schermvoorbeelden van ILIAS leeromgevingen.

“ATS training gelooft in blended learning oplossingen. ILIAS beschikt over doordachte didactische concepten die goed aansluiten op onze wensen, bijvoorbeeld de Learning Objective view. Deze view brengt een krachtige didactische flexibiliteit met zich mee…”

– Bert van der Linden –
Consultant Smart Industry and Senior Lecturer IA & IT,
ATS Applied Tech Systems B.V.

Lees meer