WHP

Leeromgeving te gebruiken als Marketingtool

Met kantoren in Frankrijk en Canada is WhP een lokalisatiebedrijf gespecialiseerd in technische documentatie en e-learning. In de loop der jaren hebben we een unieke expertise ontwikkeld en op maat gemaakte apps en plug-ins ontworpen. 

De vraag

Het leadgeneratieproces van WhP is gebaseerd op conferenties, webinars en fysieke of virtuele één-op-één vergaderingen. WhP wilde de potentiële klant nog directer kunnen bereiken met on-demand sessies. Gezien hun e-learning expertise hadden ze ervoor gekozen om deze sessies te ontwerpen met Articulate Storyline en deze te hosten met behulp van een krachtig LMS.  

Het doel was om niet alleen een LMS te selecteren die toekomstige initiatieven van WhP zou ondersteunen, maar ook een partner om ons de weg te wijzen. Met dit doel als vraag kwam WhP bij Future Learning terecht.

De oplossing

WhP koos voor ILIAS als LMS vanwege de veelzijdigheid en de ILIAS gemeenschap erachter. 

Future Learning werd als partner gekozen vanwege het begrip voor de doelstellingen van WhP, die verschilden van die van een opleidingsorganisatie, en de kennis van zowel ILIAS als Articulate Storyline.

Future Learning heeft:

  • Met online sessies en documentatie de configuratie van ILIAS begeleid
  • Een op de website van WhP gebaseerde huisstijl ontwikkeld en aangeleverd
  • WhP getraind in hoe een specifieke uitwisseling van informatie tussen de Articulate Storyline modules en ILIAS tot stand gebracht en gerapporteerd kan worden

Resultaat

WhP biedt nu via ILIAS hapklare interactieve sessies aan. Deze kunnen on-demand worden bekeken door potentiële klanten om lokalisatieproblemen snel op te lossen. 

WhP is in staat om alle voor hen belangrijke marketinginformatie te genereren.

Future Learning heeft volgens WhP door de geboden expertise de efficiëntie van het project van WhP geoptimaliseerd en een uitdagende deadline gehaald.