Training Response Network

Online trainen, volgen en rapporteren

TRN (Training Response Network) heeft een grote bibliotheek van online trainingen en toetsen voor politie, brandweer en gevangenispersoneel met name in de Verenigde Staten. Veel van het materiaal bestaat uit video en daarnaast toetsen. Onderwerpen zijn bv. COVID-19 Awareness, Violence Control en vele andere meestal verplichte trainingen voor een relatief jonge doelgroep.

De vraag

TRN gebruikte tot nu versie 4.0 van ILIAS en er waren problemen in moderne browsers met beveiliging. Daarnaast was ook de lay-out en user interface niet meer up to date. Er was ook een tussenportaal om ILIAS heen gebouwd met een specifieke functionaliteit.

Future Learning werd gevraagd om de situatie te analyseren en een advies uit te brengen.

De oplossing

Future Learning heeft de huidige situatie geanalyseerd en middels een aantal workshops met TRN personeel. Het advies was om over te gaan naar de meest recente versie van ILIAS, versie 6, waarmee in één keer de meeste problemen worden opgelost. 

Nieuwe functionaliteiten, een moderne interface en responsiviteit maken het gebruik aantrekkelijk voor de doelgroep, ook op mobiele apparaten. Een extra tussenportaal is met de nieuwe functionaliteiten niet meer nodig.

De ILIAS 6 versie heeft uitgebreide API’s en interface zoals LTI en xAPI waardoor het systeem toekomstvast is voor TRN en makkelijker gekoppeld kan worden aan bijvoorbeeld een Learning Record Systeem.

Resultaat

  • TRN kan met ILIAS 6 een moderne leeromgeving aanbieden met vrijwel alle benodigde functionaliteiten zonder een extra tussenportaal 
  • ILIAS 6 biedt een aantrekkelijke en moderne gebruikers interface die met hulp van Future Learning aangepast kan worden aan de ‘look & feel’ van TRN
  • Door de maatwerk trainingen (workshops) van Future Learning kan het eigen personeel de meeste zaken zelf uitvoeren 
  • TRN is weer in staat om goed te kunnen concurreren in een markt waar een grote behoefte is aan deze online trainingen met toetsing en certificering