Belangrijk krijgsmachtonderdeel

Blended learning in een gemoderniseerde ILIAS omgeving

Een belangrijk krijgsmachtonderdeel heeft behoefte aan een moderne blended learning oplossing gebaseerd op ILIAS. Veel medewerkers worden in de praktijk en op locatie opgeleid. Hierbij komen ook veel verplichte theoretische onderwerpen aan de orde. 

De theorie meer omzetten in video gebaseerd leermateriaal blijkt effectief te zijn voor deze doelgroep. Dit werkt ook goed op mobiele apparaten. De medewerkers hoeven dan minder vaak naar een centrale trainingslocatie te reizen en kunnen leren in rustige werkperiodes.

De vraag

Er wordt in deze organisatie al langere tijd gebruik gemaakt van ILIAS. Dit was nog een oudere versie die niet aantrekkelijk was voor de doelgroep. Daarnaast wilde men graag op korte termijn enkele belangrijke cursusmodules maken zodat deze in de praktijk online kunnen worden gebruikt. 

Future Learning werd gevraagd om de expertise te leveren voor het maken van een moderne aantrekkelijke leeromgeving op basis van een nieuwere versie van ILIAS. 

Verder werd Future Learning om onderwijskundige ondersteuning gevraagd bij het maken van drie cursusmodules, samen met de mensen van het trainingscentrum.

De oplossing

Future Learning heeft een nieuwe ILIAS-omgeving gebouwd op basis van een recente versie van ILIAS. De ‘look & feel’ en de gebruikersinterface zijn gemoderniseerd op basis van visuele tegels en aangepaste iconen en teksten. Het systeem is aangepast voor dit specifieke krijgsmachtonderdeel. 

De onderwijskundigen van Future Learning hebben samen met de opleidingsadviseurs storyboards ontwikkeld die door het eigen personeel kunnen worden ontwikkeld in ILIAS. In de cursusmodules wordt ook gebruik gemaakt van de open source auteursomgeving H5P waarmee rechtstreeks in ILIAS zelf interactieve video’s ontwikkeld kunnen worden.

De oplossing

  • Een moderne aantrekkelijke user interface die ook goed werkt op mobiele apparaten, zodat ILIAS in elke situatie goed functioneert en herkenbaar is voor de medewerkers van dit krijgsmachtonderdeel
  • Drie didactisch verantwoorde storyboards voor cursusmodules die in eigen beheer kunnen worden gemaakt
  • Hulp en kennisoverdracht voor het maken van interactieve video content op basis van H5P
  • De opleidingsadviseurs hebben ervaring gekregen in het maken van didactisch verantwoorde online leermodules
  • Drie online cursusmodules die op korte termijn in de praktijk kunnen worden ingezet op locatie en op mobiele apparaten
  • Het meetbaar maken van online leren voor verdere analyse door geavanceerde dataverzameling op basis van LTI en xAPI