Het NAVO Communications and Information Agentschap houdt zich bezig met toegepast technisch-wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van het bondgenootschap, met name op het gebied van intelligente computersystemen.

Ondersteuning van NAVO-operaties heeft de topprioriteit.

 

Future Learning BV heeft onlangs een project afgerond voor NAVO JADL (Joint Advanced Distributed Learning) en NCIA (Communications and Information Agency). NAVO werkt al sinds 2009 met ILIAS. ILIAS beschikt over een zeer goede implementatie van de e-learning standaarden, met name SCORM zodat het open is voor verschillende typen leercontent.

ILIAS wordt gebruikt door de NAVO en in NAVO-scholen zoals de NAVO-school in Oberammergau en in het Center of Excellence voor Civil Military Interaction in Den Haag (CIMIC).

Verschillende defensieorganisaties in Europa en ook in de VS hebben al in ILIAS geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat deze leeromgeving aan hun eisen en wensen kan blijven voldoen. De NAVO blijft ook zelf continu evalueren of het LMS aan de hoge eisen van de verschillende NAVO-landen kan blijven voldoen.
Future Learning BV heeft voor de NAVO een nieuwe server ingericht op basis van ILIAS 5.2. Hierbij gaat het om een moderne User Interface voor alle NAVO-scholen die ook goed werkt op mobiele devices (responsive design) zodat ILIAS ook in het veld kan worden gebruikt. 

Op deze nieuwe ILIAS-server is de volledige NAVO-opleidingsstructuur ingericht om alle NAVO-scholen hun eigen ruimte te geven. Er is ook een zoekfunctie toegevoegd aan het hoofdmenu waarmee de zoekmachine van ILIAS gemakkelijk kan zoeken op basis van NAVO-cursuscodes (ETOC). Future Learning heeft ook gebruikersvriendelijke sjablonen gemaakt voor elke NAVO-school met een standaard structuur en vormgeving die per school gemakkelijk kan worden aangepast.

Ook het design van de nieuwe server is volledig gemoderniseerd en aangepast aan de eisen en wensen op het gebied van mobiel gebruik. De door Future Learning ingerichte referentieserver heeft een geavanceerde zoekfunctionaliteit voor de content van alle NAVO-scholen.

Ook hebben we de werking van de ILIAS-servers op twee continenten getest (VS en Europa): als een van beide uitvalt, kan de ander dan direct de taken overnemen? Dat kan, die test is geslaagd! Belangrijk natuurlijk voor zo’n wereldwijd opererende organisatie als de NAVO waarin e-learning en blended learning een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het opleiden van medewerkers.

Wil je meer weten?

Wil je graag meer weten over wat wij voor je kunnen doen? Laat ons dan hier vrijblijvend iets weten.
Bel je ons liever op? Dat kan via +31 165 700 511!

Q

Heb je interesse?

Laat het ons dan volledig vrijblijvend weten.