MCB

  • MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!
    MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!

MCBlogo

Hélène Beesems is HR- en Opleidingsadviseur van MCB Nederland B.V., groothandel in metaal. Hélène: “ILIAS kan volledig worden ingericht zoals wij het willen, namelijk heel visueel. Daardoor kunnen onze werknemers er makkelijk hun weg in vinden. Als we willen dat bijvoorbeeld magazijnmedewerkers die met grote takels werken, hun beveiligingskennis updaten, moeten ze dat eenvoudig kunnen doen door een half uur achter de computer plaats te nemen en enkele vragen te beantwoorden. We hoeven dan geen klassikale les meer te organiseren en dat scheelt in tijd, kosten en organisatie.”

“We hebben gekozen voor ILIAS omdat het veel functionaliteiten heeft die we wilden, zoals een forum, een chatfunctie, toetsmogelijkheden e.d. Ook financieel is het aantrekkelijk omdat ILIAS een opensourcesysteem is.

Veel grote bedrijven en organisaties werken met ILIAS waardoor we ons geen zorgen maakten over de beveiliging van het systeem. De NAVO werkt er ook mee bijvoorbeeld… En wat we ook belangrijk vonden, is dat het systeem geschikt is voor tablets.”

“Future Learning bv heeft voor ons technische modules gemaakt over materiaalkennis. Wij hebben daarvoor alleen de inhoud en illustraties aangeleverd. Ze hebben erg goed meegedacht. De kracht van Future Learning bv vinden wij de prettige wijze van samenwerken en hun verscheidenheid aan kennis.”

Module schermen