Coachview en ILIAS

Wens

Een trainingsorganisatie gebruikt een administratiepakket (zoals Coachview) voor het beheren van de trainingen, inschrijvingen, commerciële afhandeling etc. Via de website schrijven klanten zich rechtstreeks in op cursussen. Opleidingen zijn blended en de trainingsmaterialen bevinden zich per cursus in een ILIAS bibliotheek. Het is van belang dat de trainingsmaterialen in ILIAS per klant, waaronder ook e-learning, vanuit Coachview kunnen worden beheerd en gebruikt en dat eventueel behaalde resultaten worden teruggekoppeld.

Oplossing

Er is een koppeling tussen ILIAS en Coachview ontwikkeld, waardoor de materialen in ILIAS een onderdeel gaan vormen van de trainingen in Coachview. De afhandeling hiervan vindt automatisch plaats vanuit Coachview, er zijn geen handmatige handelingen meer nodig in ILIAS.

Doelgroep

Organisaties die de overhead van hun trainingen willen automatiseren, gezien de hoeveelheid ervan en het terugkerende karakter. Klanten van de trainingsorganisatie die naast de inschrijving op de training ook toegang krijgen tot de trainingsmaterialen ter voorbereiding en ook tijdens de training en erna toegankelijk.

Stappenplan en voorstel

De ILIAS REST plug-in van Future Learning communiceert met een cursusadministratie pakket in de Cloud door middel van directe communicatie van gegevens. Om de koppeling te laten functioneren zijn de volgende stappen nodig:

  1. Wij brengen samen met de klant in kaart welke data belangrijk zijn (cursussen, sessies, gebruikers, resultaten, criteria voor geslaagd, activatie/deactivatie van gebruikers)
  2. De klant gebruikt Coachview al of is van plan een training administratie systeem te gaan gebruiken zoals Coachview of een ander pakket
  3. Wij configureren de koppeling samen met Coachview en testen deze op basis van een aantal concrete uitputtende testgevallen specifiek voor de toepassing van de klant
  4. Wij implementeren de koppeling op de productie omgeving en de klant neemt deze in gebruik
  5. Wij voeren project management samen met een aangewezen project manager uit de organisatie van de klant

Graag maken wij op basis van een expert sessie (kan ook telefonisch of via onze conferencing omgeving) een voorstel voor het realiseren van een Coachview – ILIAS koppeling voor jouw organisatie, of een andere koppeling op basis van REST.