Het inhuren van een ZZP’er heeft voor veel organisaties voordelen. Het biedt een stukje flexibiliteit en het kan financieel aantrekkelijk zijn te kiezen voor een ZZP’er. Maar het is van essentieel belang of degene die je inhuurt al het gewenste kennisniveau heeft. Of misschien moet iemand toch nog op bepaalde vlakken getraind en getest worden. Maar je wil iemand ook niet overbelasten met kennis waarover hij of zij al beschikt. Hoe zorg je ervoor dat het kennisniveau van een ZZP’er die je inhuurt op het juiste niveau is? In dit artikel gaan we hier dieper op in en leggen we uit hoe wij organisaties hierbij kunnen helpen.

 

Persoonlijke leerpaden

Wij kunnen ZZP’ers gemakkelijk van een persoonlijk leerpad voorzien. Met onze onderwijskundigen ontwikkelen we, samen met jullie organisatie de kwaliteitsdoeleinden en werken we ‘een Visie op Leren’ uit. Door uitgewerkte competenties vooraf goed te controleren, gaat het gevulde leersysteem dienen als kwaliteitssysteem, mét een persoonlijk leerpad, voor de ZZP’er. Zo maak je je ZZP’ers binnen de organisatie niet alleen wijzer, maar wordt er een passend aantrekkelijk aanbod beschikbaar gesteld en blijft het kennisniveau op pijl. Dit geldt natuurlijk ook voor de eigen medewerkers.

 

Leren zonder te veel te leren

Zoals gezegd, is het wel belangrijk dat we iemand niet overbelasten met kennis waarover hij of zij al beschikt. Met een persoonlijk leerpad ondervangen we dit probleem. Ze leren enkel wat zij zelf specifiek nodig hebben om hun functie goed uit te kunnen voeren. Zijn er onderdelen al bekend, hoeven die niet opnieuw doorlopen of getraind te worden.

Veel organisaties zijn gestart met zich te profileren als een “lerende organisatie” door een overdosis aan generieke modules beschikbaar te stellen. Veel ZZP’ers en medewerkers zitten daar niet op de wachten. Ze willen de exacte kennis leren en de specifieke kwaliteiten bieden, over het werk dat uitgevoerd moet worden.

 

Een leersysteem als kwaliteitssysteem

Door deze aanpak kan je leersysteem ook als kwaliteitssysteem fungeren. Deze kan aantoonbaar weergeven op welke manier je werkt aan kwaliteit en veiligheid. Niet te vergeten dat kwaliteit een proces is wat voortdurend is. Als je dit eenmalig meet, krijg je geen inzicht in de voortgang, een aangepast klantspecifiek eigen leersysteem biedt dit wel!

Benieuwd hoe dit voor jullie organisatie zou werken en hoe wij zo’n persoonlijk leerpad voor jullie kunnen samenstellen? Vraag dan een gratis expert-sessie aan.