“Ik ben Robert Kuunders en ik werk als Senior ILIAS consultant en system administrator voor Future Learning. Ik neem jullie kort mee in een werkdag bij dit mooie bedrijf. ”

Onderhouden van de servers

“Voor onze klanten worden een flink aantal servers onderhouden waarop de verschillend geconfigureerde versies van ILIAS draaien. Zowel de servers waarop het systeem Ubuntu draait als de ILIAS instanties met de plugins hebben onderhoud nodig. Een deel van dat onderhoud verloopt automatisch zoals het monitoren en maken van database backups. Een ander deel verloopt handmatig. Het handmatige onderhoud moet worden voorbereid, uitgevoerd en gecontroleerd, wat lekker als werk kan worden ingepland. Is er echter een alarm bij de monitoring dan komt dat werk tussendoor, soms midden in de nacht of in het weekend.”

Maar ook veel uitzoekwerk!

“Het andere deel van mijn werk is vooral uitzoeken. Uitzoeken hoe een bepaalde functionaliteit in een klantomgeving, onze website of ander systeem precies werkt, of zou moeten werken, en kan worden uitgelegd. Is er iets mis dan kijk ik of er een andere manier is om hetzelfde te bereiken. Is er een nieuwe techniek die Future Learning gaat gebruiken dan mag ik dat ook uitzoeken. We leggen zo veel mogelijk kennis vast in ons helpdesk systeem Zendesk en in onze interne kennisbank, in ILIAS natuurlijk!”