Even voorstellen: Hester

“Ik ben Hester, Senior (ILIAS) Consultant en Content Developer bij Future Learning. Ik werk inmiddels al ruim 11 jaar bij Future Learning in deze leuke en dynamische baan.

Mijn werk laat zich niet vangen in strikt afgebakende werktijden, dus een typische werkdag kan ik niet echt beschrijven. Ik vind het fijn dat ik over het algemeen gewoon lekker thuis kan werken.”

Oplossingsgericht

“Als Senior (ILIAS) Consultant luister ik goed naar de wensen, vragen en problemen van de klant met betrekking tot het leermanagementsysteem (LMS) of de leermiddelen waar deze mee werkt of zou willen werken. Met deze informatie gaat ons team van Future Learning op zoek naar de juiste oplossing.

Hierbij houden we steeds goed voor ogen dat onze producten niet hét doel zijn, maar alleen middelen om het uiteindelijke doel van de klant te bereiken. Ons eindproduct kan variëren van een adviesplan, een heel concreet uitgewerkt scenario of implementatieplan, losse leermodules tot aan een volledig ingericht leerplatform.”

24/7 helpdesk klantensupport

“Verder maak ik ook deel uit van ons Helpdesk team. Klanten die via Future Learning een ILIAS pakket afnemen kunnen 24/7 rekenen op technisch support. Daarnaast bieden wij ook functioneel support aan klanten als een los af te nemen pakket. Ook als de klant hun ILIAS- of een ander LMS of auteurstool onder eigen beheer heeft.

Mijn werk beperkt zich met name tot de functionele vragen die we ontvangen via een ‘ticket-systeem’. We streven er naar om op deze vragen binnen 24 uur een eerste terugkoppeling te geven. Gezien de diversiteit aan (ook internationale) klanten en wat deze met de diverse systemen en tools willen en doen, kan dit soms best een uitdaging zijn. Het geeft dan ook altijd veel voldoening als je een ticket naar tevredenheid van de klant kunt afsluiten.”

Van losse lesmodules tot aan onboarding trajecten

“Als content developer word ik ook betrokken bij een groot aantal van de projecten van Future Learning. Ik werk soms helemaal alleen met de klant en soms in een team met onze onderwijskundigen, animatoren, grafische vormgevers, etc. De opdrachten die we krijgen variëren van losse lesmodules, complete cursussen tot aan volledig uitgewerkte onboarding leertrajecten.

We gebruiken voor het ontwikkelen van de content de auteurstool die het beste bij de wensen van de klant past. Voorbeelden hiervan zijn de auteurstool binnen ILIAS, H5P (die overigens ook direct in ILIAS is te gebruiken), Articulate Rise of Storyline en Adobe Captivate.

Soms gebruikt een klant al een eigen auteurstool en heeft gewoon ‘hands on’ hulp nodig. In dat geval maak ik of een van mijn collega’s zich de tool snel eigen en bieden we de benodigde hulp.

Het is heel leuk en creatief werk. Werken met scherpe deadlines en soms weinig tot geen bronmateriaal blijft het altijd een uitdaging voor ons allemaal. Aan ons om de puzzel zo op te lossen dat we met het eindresultaat een blije klant hebben. Heerlijk!”