De arbeidsmarkt wordt kleiner. Vaardigheden en mensen maken een bedrijf, dat realiseren we ons steeds meer. We worden steeds meer een diensteneconomie. Managers realiseren dit en het is één van hun prioriteiten; vaardigheden, talent, capaciteiten en het meten van de prestaties van hun mensen. Belangrijk dus hierin te investeren.

Talent en vaardigheden zijn een interne waarde

We weten pas hoe we onze mensen het beste in kunnen zetten, als we hun talenten kennen. En zijn hun vaardigheden wel de juiste voor deze functie? Anders kunnen we onze mensen niet op de juiste manier inzetten. Talent en vaardigheden zijn dus een ‘interne waarde’ voor het succes van het bedrijf geworden.

 

Persoonlijke ontwikkeling belangrijker dan salaris

Persoonlijk en competentie gericht opleiden is belangrijk. We hebben verschillende carrières en leven langer. De meeste professionals zeggen dat naast het salaris, persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste reden is om te solliciteren. Dus zonder enkele vorm van continue leerervaring, zullen de beste vertrekken.

 

Competentiegericht leren

Als persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk blijkt, dan moet het leerproces in bedrijven gestructureerd ontwikkeld zijn en gericht op de juiste onderwerpen. Hiervoor is een Leer Management Systeem nodig dat is gevuld met competentiegerichte, bedrijfsspecifieke en didactische leeroplossingen in de vorm van afwisselende leermiddelen. Dit kan in de vorm van e-learning zijn, maar denk ook aan blended learning, hybrid learning en microlearning oplossingen. Die leerervaring zal medewerkers niet alleen hogerop brengen, maar ook het bedrijf.

 

Leuk leren voor beter resultaat

Met een goed doordacht leermanagementsysteem met adaptief leren, raken mensen enthousiast en vinden het leuk om te leren. Er ontstaan betere resultaten en beter geschoolde mensen. Zo blijft het leren aantrekkelijk én effectief en blijft de kennis geborgd.

Op zoek naar een totaaloplossing voor het ontwikkelen én beheren van opleidingsprogramma’s? Dan is Future Learning dé partner in kennisinnovatie.

 

Blijft u graag op de hoogte en wilt u meer weten over de laatste nieuwtjes omtrent e-learning? Bekijk dan ook onze socials:
LinkedIn: Joke van Cappelle  –  Future Learning B.V.
Facebook: Future Learning B.V.
Instagram: Future_learning