Ook bij Defensie is e-learning ontwikkeling in volle gang. Dit was voor corona nog niet ter sprake, waardoor het aanbieden van leerstof via internet slechts een belofte was voor de cursisten.

Volgens het Hoofd Research & Development is het opleiden van personeel essentieel voor de krijgsmacht en dient dit ook voortgezet te worden, ondanks de effecten van het corona virus.

Al jaren wordt er voor Defensie lessen verzorgt in een expertisecentrum om de militaire up-to-date te houden over de basisvaardigheden, alleen was de leerstof voor vele cursisten vaak te saai en langdradig, wat weer zorgde voor een lange zoektocht naar de juiste informatie. Dit was overigens de reden bij Defensie om het verbeteren van onderwijs op afstand aan te pakken.

Nu dat e-learning ook beschikbaar is bij Defensie is dit een grote stap voorwaarts. De leerstof is onder andere beschikbaar voor een onbeperkt aantal gebruikers en er is een lespakket samengesteld die bestaat uit bijvoorbeeld apps voor verschillende vakken waar de cursisten gebruik van kunnen maken. Deze mogelijkheden zijn ontwikkeld voor de smartphone en tablet en kunnen vanuit huis (of ergens anders op afstand) gevolgd worden.

Er is bijvoorbeeld ook gekozen om een klassikale basisopleiding, die normaal 7 maanden duurt, om te vormen naar een Blended Learning project, zodat de basisopleiding ongeveer 4 maanden duurt. Daarbij is gebruik gemaakt van een afwisseling van de klassikale sessies en e-Learning modules, die aangevuld zijn met interactieve video’s en animaties.

Hoe kunnen we jou helpen om van grote en ingewikkelde programma’s korte modules binnen een leeromgeving te maken? Future Learning ontwikkelt graag didactische interactieve e-learning, in samenspraak met jou, zodat er geen onduidelijkheden ontstaan en er naar de juiste oplossing op maat gezocht kan worden.

Wil je met ons in gesprek om over een of meerdere van deze leermiddelen te praten? Plan dan zo snel mogelijk een expertsessie in. In deze sessies bespreken we mogelijke oplossingen over hoe je snel en effectief online leeroplossingen kunt creëren, eventueel binnen leeromgevingen die wij aanbieden, om zo achterstanden vanwege corona te vermijden en de cursisten up-to-date te houden.

Tevens zijn deze sessies bedoeld om jou de juiste informatie te geven en met je mee te denken over het probleem en zo tot een daadwerkelijk haalbare oplossing te komen.

Wij staan er altijd voor open om je te helpen nu en op elk gewenst moment!

Bekijk ook onze socials om altijd op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes omtrent e-learning:
LinkedIn: Joke van Cappelle  –  Future Learning B.V.
Facebook: Future Learning B.V.
Instagram: Future_learning