Adobe Flash heeft vanaf 31 december 2020 officieel End Of Life-status!

Future Learning biedt een helpende hand bij jouw Flash problemen.

Er komen voor Flash geen security-updates meer en je kan vanaf begin 2021 het Flash programma ook niet meer downloaden. Het afspelen van Flash animaties in je browser is niet meer mogelijk. Het is daarom mogelijk dat je problemen hebt met bestaande e-learning modules, omdat er Flash onderdelen in staan. Flash werd vaak gebruikt voor animaties of interactieve opdrachten.

We merken de laatste jaren dat bedrijven en scholen, die gebruik maken van trainingen die nog Flash onderdelen bevatten, steeds meer problemen krijgen met deze trainingen. 

Oudere versies van sommige e-learning module auteurstools (zoals Articulate of Adobe Captivate) exporteerden zelfs de hele training als Flash bestand. Vroeger werd internet via Flash op de computer gestart, speelden men Flash-games online of via de vele Flash-websites van de jaren 90.

HTML5, WebGL en WebAssembly zijn al jaren veel betere en vooral veiligere alternatieven die door elke browser worden ondersteund, daarbij kunnen deze onderdelen dan ook via andere apparaten getoond worden zoals de IPad.

Future Learning heeft de oplossing en helpt je graag om de e-learning modules te actualiseren, ontflashen, distribueren en vercommercialiseren.

Heb je e-learning modules die maar enkele Flash onderdelen bevatten, kunnen deze vaak met een kleine investering herontwikkeld worden. Wanneer dit mogelijk blijkt kijken we samen naar een alternatieve oplossing. 

Lesmateriaal zonder animaties is tegenwoordig ondenkbaar, dus moet al het bestaande Flash-materiaal vervangen worden door HTML5. Bij het omzetten van het materiaal kun je zo dicht mogelijk bij het uiterlijk en het formaat van het onderdeel blijven, zodat het probleemloos teruggeplaatst kan worden in de oorspronkelijke omgeving. Je kunt echter ook overwegen om het materiaal meteen te actualiseren. Ook hierbij kunnen we je uitstekend van dienst zijn!

Je herkent dat je een Flash probleem hebt, aan het verschijnen van een leeg vak, of een foutmelding over Adobe Flash.

Lees ook via Aanbod onze Onderwijskundige diensten zoals Didactisch concept en Contentontwikkeling.

Neem snel contact met ons op, zodat we op korte termijn kunnen helpen.