Interfood BV

Leer- en kwaliteitsmanagement systeem digitaliseren

Interfood Group is een internationale marktleider in de handel van zuivelproducten. Belangrijke waarden in het familiebedrijf van weleer, zijn wederzijds vertrouwen, respect en toewijding. Scholing en kwaliteitsmanagement zijn middelen waarmee deze waarden ondersteund worden. Interfood Group is een particulier bedrijf met 16 kantoren op alle continenten.

De vraag

Interfood Group wilde een verbetering van de scholing en het kwaliteitsmanagement aanbrengen. Om dit te bereiken wilde ze ILIAS gebruiken om hun Interfood Academy en het kwaliteitsmanagementsysteem digitaliseren. Via dit kennis, leer- en informatieplatform wilde ze ook meteen hun klanten toegang en inzicht verschaffen op voor de klant belangrijke informatie en processen.

Future Learning werd benaderd om hen te helpen met het opzetten en vormgeven van dit platform.

De oplossing

Future Learning heeft de ILIAS omgeving voor hen opgezet en voorzien van een huisstijl. Daarnaast verzorgde Future Learning enkele zeer op vraag en praktijk toegespitste trainingen m.b.t. beheer, inrichting en ontwikkeling van inhoud in de ILIAS omgeving. 

Vervolgens is Interfood Group zelf verder aan de slag gegaan met de inrichting van ILIAS als:

 • Digitaal leermanagementsysteem:
  • Leermiddelen ter voorbereiding op leerdoelen
  • Vertaling van procedures naar een digitale leeromgeving
  • Toets omgeving
  • Registratie van wie wat wanneer heeft gedaan
 • Digitaal kwaliteitsmanagementsysteem:
  • Documenten uploaden en voorzien van digitale handtekening
  • Duidelijk versiebeheer van de documenten
  • Linken van dit kwaliteitsmanagementsysteem naar de diverse aangeboden trainingen

Resultaat

Interfood Group heeft met ILIAS nu een goed ingericht digitaal kennis, leer- en informatieplatform. Met dit platform hebben ze alle leermiddelen en kwaliteitsdocumenten direct online beschikbaar voor hun medewerkers maar ook direct met de klant delen. Interfood kan de klant laten zien en het gevoel geven dat het leer- en kwaliteitstraject binnen Interfood correct georganiseerd en geïmplementeerd is. Dit vergroot het vertrouwen van de klant in het bedrijf.  

Future Learning verzorgt voor de ILIAS omgeving de hosting en technische ondersteuning via een Managed Services contract.

“ILIAS is meer dan alleen een leeromgeving. Zo kan het ook worden ingezet als kwaliteitsmanagementsysteem en marketingtool.”

Toon Coopmans - Technical Service Manager, Interfood

Lees hier het verhaal van de klant zelf