AeroTraining BVBA

meertalig leerplatform voor interactievere trainingen

Aerotraining verzorgt trainingen voor gebruikers van observatiemedia voor de luchtmacht, politie, douane en anderen. Het gaat hierbij om airborne surveillance systemen zoals RADAR, Electro Optics, Infrared (EO-IR), Electronic Warfare en akoestische systemen.

De vraag

Er wordt in deze organisatie al langere tijd gebruik gemaakt van ILIAS. Echter dit was nog een oudere versie die niet aantrekkelijk werd bevonden door de doelgroep. Daarnaast wilde men graag op korte termijn enkele belangrijke cursusmodules maken zodat deze in de praktijk online kunnen worden gebruikt. 

Future Learning werd gevraagd om de expertise te leveren voor het maken van een moderne aantrekkelijke leeromgeving op basis van een nieuwere versiei van ILIAS. Daarnaast werd Future Learning gevraag om onderwijskundige ondersteuning bij het maken van drie cursusmodules, samen met de mensen van het trainingscentrum.

De oplossing

Future Learning heeft een nieuwe ILIAS-omgeving gebouwd op basis van een recente versie van ILIAS. De look & feel en de gebruikersinterface zijn gemoderniseerd op basis van visuele tegels en ook aangepaste iconen en teksten. Het systeem is aangepast voor dit specifieke krijgsmachtonderdeel. Daarnaast heeft Future Learning samen met de opleidingsadviseurs storyboards ontwikkeld die door het eigen personeel kunnen worden geïmplementeerd op basis van de open source auteursomgeving H5P (ook open source)

Resultaat

  • Een moderne aantrekkelijke user interface die ook goed werkt op mobiele apparaten, zodat ILIAS in elke situatie goed functioneert en herkenbaar is voor de medewerkers van dit krijgsmachtonderdeel.
  • Drie didactisch verantwoorde storyboards voor cursusmodules die in eigen beheer kunnen worden gemaakt.
  • Hulp en kennisoverdracht voor het maken van interactieve video content op basis van H5P.
  • De opleidingsadviseurs hebben ervaring gekregen in het maken van didactisch verantwoorde online leermodules
  • Drie online cursusmodules die op korte termijn in de praktijk kunnen worden ingezet op locatie en op mobiele devices.
  • Het meetbaar maken van online leren voor verdere analyse door geavanceerde dataverzameling op basis van LTI en xAPI

“We willen onze training verbeteren met ILIAS, niet vervangen”

Ian McCallum - AeroTraining