• Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen
    Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen

SFG_logo

Waarom is SFG overgestapt op ILIAS? Omdat ILIAS een erg goede html-editor heeft, heel gebruikersvriendelijk is – de inrichting wijst zich vanzelf -, een goede communicatiefunctie heeft (vraagbaak, forum) en er een rijk gevulde mediatheek in opgebouwd kan worden. Bij SFG was behoefte aan een nieuw LMS omdat content in hun oude systeem niet in SCORM ontwikkeld kon worden en dus minder flexibel was.

Arjen Versteeg is de beheerder van het systeem. Hij haalt ook de managementinformatie uit het systeem en is erg tevreden over de mogelijkheden die ILIAS daarvoor biedt inclusief de rapportagefuncties.

Zijn collega Martina noemt de vele functionaliteiten het krachtigste van ILIAS. “Dat betekent alleen wel, aldus Martina, “dat je als gebruiker goed moet weten wat je wilt. Toen we onze randvoorwaarden op orde hadden – een gevulde mediatheek, een verklarende woordenlijst – kon ILIAS daar helemaal op aansluiten.”

Beiden zijn zeer tevreden over het serviceniveau van Future Learning bv. “Die ligt erg hoog. We krijgen altijd razendsnel antwoorden op onze vragen.”

Thorax