• IOI Loders Croklaan: met ILIAS een passend aanbod voor uiteenlopende doelgroepen
    IOI Loders Croklaan: met ILIAS een passend aanbod voor uiteenlopende doelgroepen

Logo IOI Loders Croklaan

IOI Loders Croklaan verwerkt ruwe palmolie tot plantaardige oliën en vetten voor de voedsel-, diervoeder- en energie industrie. Ferry Out is manager Quality Assurance en verantwoordelijk voor de kwaliteit van managementsystemen. Opleidingen van medewerkers hoort daarbij. “We willen werken met goede mensen en hun kansen bieden zich te ontwikkelen. Daartoe gaan mensen geregeld ‘op cursus’ of we halen trainers hiernaartoe. Maar deze traditionele vormen van opleiden en het bijbehorende lesmateriaal voldoen steeds minder. We zijn gaan zoeken naar nieuwe vormen en kwamen zo uit bij e-learning.

We hebben ILIAS – en Future Learning bv – leren kennen via Van den Bosch Transport, een van onze transporteurs. Zij waren (en zijn) erg positief over ILIAS. En dat werden wij ook. Met name over de mogelijkheid om onze zeer uiteenlopende doelgroepen allemaal een passend aanbod te kunnen doen.

De eerste modules bestaan uit een HACCP-training (hygiëne en voedselveiligheid) en werkinstructies maar binnenkort zullen we ook inwerkprogramma’s via e-learning aan gaan bieden. Doordat we digitaal kunnen monitoren welke collega’s de modules succesvol hebben afgerond, hebben we ook een goed overzicht van het opleidingsniveau van de collega’s.

Wij maken de modules zelf, bijvoorbeeld de module met de algemene bedrijfsintroductie. Deze introductie wordt opengesteld voor iedere medewerker maar is vooral gemaakt voor de toekomstige nieuwe medewerkers. Behalve dat er veel te leren valt over het bedrijf zelf, kun je ook veel leren over de palmboom en zijn vruchten, het productieproces en de organisatie. Dit kun je met behulp van e-learning heel goed laten zien.”

IOI Loders e-learning        IOI Loders e-learning1