• Baggermaatschappij: Offline leren? Natuurlijk!
  Baggermaatschappij: Offline leren? Natuurlijk!
 • MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!
  MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!
 • Festo: Ontwikkelingen delen met leveranciers en klanten!
  Festo: Ontwikkelingen delen met leveranciers en klanten!
 • Van den Bosch Transporten: Personeel opleiden in meerdere talen!
  Van den Bosch Transporten: Personeel opleiden in meerdere talen!
 • Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen
  Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen

Leermanagement systeem
Een Learning Management System (LMS) is een software applicatie voor de administratie, documentatie , tracking, rapportage en de levering van e-learning opleidingen of trainingen.

LMS systemen variëren van systemen voor het beheer van training tot software voor het aanbieden van online of gemengde / hybride training, aangevuld met functies voor online samenwerking.
Doel
Het LMS is het kader dat alle aspecten van het leerproces afhandelt. Een LMS is de infrastructuur die educatieve inhoud levert en beheert, dat individuele en organisatorische leer-of trainingsdoelen inspecteert en beoordeelt, dat vorderingen traceert, en dat gegevens voor het toezicht op het leerproces van de organisatie verzamelt en beheert. Naast inhoud beheert een LMS ook het registreren voor cursussen, cursus administratie, skills gap-analyse, tracking en rapportage.

De meeste LMSen zijn webapplicaties om zo toegang tot leerinhoud en het beheer ervan te vergemakkelijken. Ze worden ook gebruikt door onderwijsinstellingen om klassikaal onderwijs te verbeteren en ondersteunen, alsook om cursussen aan te bieden aan een grotere populatie van leerlingen.

LMS systemen worden ook gebruikt door gereguleerde sectoren ( bv. financiële diensten en biofarma ) voor compliance training.

Selfservice ( bijv. zelf-registratie voor een klassikale sessie ), training workflow (bijvoorbeeld kennisgeving gebruiker, manager goedkeuring, wachtrij management ),het aanbieden van online leren (bv. computer-based training of lezen en accepteren van werkinstructies), online evaluatie,samenwerkend leren (bv. het delen van toepassingen, forums ) en training resource management ( bijv. docenten , faciliteiten, apparatuur ) zijn alle belangrijke dimensies van Learning Management Systems.

OF
U wilt management van opleiding & ontwikkeling van uw medewerkers optimaliseren? Onze Learning Management Systemen (LMS) maken leren & ontwikkelen eenvoudig voor alle lagen in uw organisatie. Medewerkers werken gericht aan hun persoonlijke ontwikkeling. Managers houden continu zicht op de opleidingsplanning, leerhistorie en competenties binnen hun team.