Beveiliging

Hoe gaat Future Learning bv om met uw gegevens?

 • MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!
  MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!
 • Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen
  Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen
 • Van den Bosch Transporten: Personeel opleiden in meerdere talen!
  Van den Bosch Transporten: Personeel opleiden in meerdere talen!
 • Baggermaatschappij: Offline leren? Natuurlijk!
  Baggermaatschappij: Offline leren? Natuurlijk!
 • Festo: Ontwikkelingen delen met leveranciers en klanten!
  Festo: Ontwikkelingen delen met leveranciers en klanten!

ISO-gecertificeerd datacentrum

Alle ILIAS-systemen die wij hosten met alle gegevens staan op servers in het Nedzone datacentrum te Steenbergen. Nedzone is ISO27001:2005 gecertificeerd. Deze ISO-standaard wordt ook gebruikt door banken om waardevolle gegevens te beveiligen.

Fysieke beveiliging
Het pand van Nedzone datacentrum is BORG Klasse 3 beveiligd tegen inbraak en voorzien van een uitgebreide inbraakinstallatie met directe doormelding naar de meldkamer. Een hekwerk om het pand (met schrikdraad), en een CCTV-installatie zorgen voor aanvullende veiligheid.

Vuurdetectie en -bestrijding

Alle datavloeren zijn voorzien van een aspiratiesysteem. Dit systeem is in staat om brand in een extreem vroeg stadium te ontdekken. Via optische rookmelders (die zowel boven als onder de datavloeren zijn gemonteerd) wordt gasblussing geactiveerd indien er daadwerkelijk brand wordt gedetecteerd. De brandweer gebruikt het datacentrum voor oefeningen en is dus volledig bekend met het gebouw en de aanwezige apparatuur.

Toegang
Bij het datacentrum kunnen wij ons altijd, dus 24/7, aanmelden via het klantenpaneel. Verdere aanmelding gebeurt via een vingerafdruk waarmee het pand en de datavloeren te betreden zijn. Alle cabinets zijn voorzien van cijfersloten.

Stroom
Omdat we niet zonder stroom kunnen heeft het datacentrum een 2N-installatie. Wat houdt 2N precies in? Ieder cabinet krijgt twee compleet gescheiden stroomfeeds aangeboden. Deze stroomfeeds hebben ieder hun eigen zaalverdelers, compleet gescheiden UPS-voorziening en zelfs een eigen net-/noodovername.
Mocht er langdurige uitval plaatsvinden dan wordt er gebruikgemaakt van drie dieselgeneratoren. Er is voldoende diesel op voorraad om twee dagen op generatorbedrijf te werken. De volledige installatie wordt maandelijks getest.

Klimaatbeheersing
Om optimale prestaties te waarborgen vindt op alle datavloeren luchtbehandeling plaats. De temperatuur wordt constant tussen de 21°C ± 2°C gehouden en de relatieve luchtvochtigheid wordt bewaard op 50% ± 10%. Temperatuur en luchtvochtigheid worden continu gecontroleerd door het facilitair managementsysteem.
Uiteraard is de koelinstallatie als N+1 uitgevoerd: er mag altijd een unit defect gaan, zonder dat dit invloed heeft op de koelcapaciteit.

Om de efficiëntie nog verder te verbeteren maakt het datacentrum gebruik van cold-corridors, en worden alle lege plaatsen in cabinets door ons afgesloten met blindpanelen.

Logische beveiliging
Natuurlijk is het ook belangrijk om de feitelijke gegevens te waarborgen tegen misbruik. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is hier leidend in. De klant is de verantwoordelijke van de gegevens. Future Learning bv geeft alleen de mogelijkheden aan de klant om data op te slaan en te bewerken. Onze medewerkers krijgen alleen toegang tot gegevens van de klant als ze hebben ingestemd met het vertrouwelijk gebruik van deze gegevens, zoals is vermeld in het met u overeengekomen SLA.

Datacenter Steenbergen

Nedzone datacentrum in Steenbergen met de afzonderlijke cabinets