Contentontwikkeling

Future Learning bv adviseert en begeleidt u bij de omschakeling naar e-learning, helpt u met het ontwerpen en ontwikkelen van content en met de invoering daarvan. En Future Learning bv installeert en host uiteraard uw ILIAS-omgeving en biedt technische ondersteuning.

 

 • MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!
  MCB: Technische kennis verdwijnt niet meer!
 • Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen
  Sint Franciscus Gasthuis: ILIAS SCORM e-learning modules ontwikkelen
 • Festo: Ontwikkelingen delen met leveranciers en klanten!
  Festo: Ontwikkelingen delen met leveranciers en klanten!
 • Van den Bosch Transporten: Personeel opleiden in meerdere talen!
  Van den Bosch Transporten: Personeel opleiden in meerdere talen!

Contentontwikkeling
Juist digitale leermodules moeten de leerstof glashelder presenteren: de docent zit op afstand; tekst en beeld zijn de primaire kennisbron voor de student. Voor e-learning wordt daarom veel gebruikgemaakt van animaties, illustraties en interactieve 3D-modellen. Deze visuele ondersteuning maakt de lesstof toegankelijker en helpt studenten hun vaardigheden en kennis op een inzichtelijke en veilige manier te ontwikkelen.

Onze onderwijskundigen en ontwikkelaars zijn volledig toegerust om uw content didactisch verantwoord en interactief te ontwikkelen. Uiteraard ook weer op basis van uw wensen en aan de hand van het materiaal dat u aanlevert. Want u bent en blijft de inhoudsdeskundige.

Per onderwerp en doelgroep kunnen we voor u het volgende ontwikkelen:

 • Simulaties voor het leren werken met een nieuw computerprogramma.
 • Bedrijfsspecifieke trainingen, voor medewerkers, klanten of leveranciers. Bijvoorbeeld onderhoudstrainingen (maintenance) voor onderhoudsmonteurs, engineers, enz.
 • Technische animaties in 2- en 3D.
 • Trainingen van soft skills.

Technische animaties in 2- en 3D
Technische animaties worden voor allerlei technische opleidingen ontwikkeld. Bijvoorbeeld de opleidingen Logistiek, Industriële automatisering, Autotechniek, Chemische technologie, Procestechniek, Metaaltechniek.

Trainingen soft skills met behulp van Serious games
Sinds juli 2014 werken we samen met Serious Game leverancier ITyStudio. Onze storyboardontwikkelaars en -ontwerpers gebruiken Serious Games om geanimeerde en interactieve sketches en rollenspelen te ontwikkelen voor bijvoorbeeld het trainen van soft skills. Serious games zijn daarvoor een perfect middel omdat ze een complete opleidingsomgeving bieden met realistische situaties. Soft skills zijn persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden.

Modules voor mobile learning

Met de komst van smartphones en tablets ontstond een grote behoefte aan mobiele content voor het onderwijs. Mobile learning geeft leerlingen veel flexibiliteit om op ieder gewenst moment en plaats de leerstof tot zich te nemen. De modules voor mobile learning zijn afspeelbaar op smartphones, iPads en andere tablets. De animaties en illustraties voor e-learningmodules zijn uitermate geschikt voor blended learning, een combinatie van traditioneel en online onderwijs.