SCORM-offline player 2

Het vernieuwde offline leren in ILIAS

E-learningcursussen, met modules en toetsen, doorloopt u met een goed functionerende internetverbinding. Met de SCORM-offline player is het al jaren mogelijk ook offline e-learningmodules in ILIAS te doorlopen zonder aparte ILIAS-implementaties uit te voeren. Offline leren was een grote wens van de Franse Marine (waarvan 260.000 mensen binnen ILIAS bekend zijn). Zij wilden dat duikbootpersoneel ook onder water, dus zonder internetverbinding, van hun e-learningomgeving gebruik kon maken. De Franse Marine  initieerde en financierde daarom deze mogelijkheid voor het personeel. Inmiddels maken ook andere strijdkrachten daar ruimschoots gebruik van.

Maar de technische grondbeginselen van de eerste SCORM-offline player zijn veranderd; door de nieuwe ontwikkelingen was het noodzakelijk om een tweede versie te ontwikkelen op basis van HTML5. Die tweede versie is er nu: de nieuwe SCORM-offline player 2. Deze werd gepresenteerd op de ILIAS-conferentie door Jean-Paul Manigand. Manigand is verantwoordelijk voor e-learning binnen de Franse Marine in de Toulon-basis. Hij is ook actief in de Franse ILIAS-gemeenschap en onderhoudt nu de Franstalige versie.

Via onderstaande link kunt u een video bekijken over het praktische gebruik van offline leren. Vervolgens is er een demo van de nieuwe SCORM-offline player 2 en ziet u hoe de onderliggende technologie in de toekomst gebruikt kan worden voor meer functies in ILIAS. Offline gebruikmaken van e-learning is de oplossing voor marinepersoneel, strijdkrachten, maar ook voor rederijen, werk in de offshore-industrie en voor gebieden met permanent slechte internetverbinding. Met de SCORM-offline player 2 kan dat in ILIAS.

Matthias Kunkel stelt Jean-Paul Manigand, Franse Marine en Uwe Kohnle, Internetlehrer GmbH voor.
Jean-Paul Manigand, Franse Marine en Uwe Kohnle, Internetlehrer GmbH

https://www.ilias-conference.org/de/event-reader-de/events/2017-de-ELI3.html