In vaste dienst

“Wat wil ik later worden als ik groot ben?”

Hester Wijnen, e-learningontwikkelaar en consultant is dit jaar in vaste dienst gekomen bij Future Learning BV. Ze stelt zich hieronder graag voor.

Hester van Wijnen

Hester Wijnen

De vraag hierboven is een vraag die mij als veertiger nog bezighield, maar waar ik inmiddels eindelijk het antwoord op heb gevonden.

Niet dat ik stil heb gezeten tot die tijd. Zo’n 12,5 jaar was ik werkzaam als supplychainplanner bij een productiemaatschappij van chemische reinigingsmiddelen, ruim zeven jaar als medewerker informatieknooppunt Politie Midden- en West-Brabant, drie jaar als site-wide trainingscoördinator bij Sabic-IP. En ergens tussendoor (samen met mijn man!) heb ik twee geweldige kinderen op de wereld gezet en opgevoed. O ja, en ook een HEAO MER-studie gevolgd en afgerond.

Met name in mijn laatste positie als trainingscoördinator kwam ik in aanraking met de fenomenen LMS en e-learning. Ik merkte dat ik hier met mijn ‘aangeboren’ ICT-feeling, goed mee uit de voeten kon. Graag wilde ik toen al meer bezig zijn met het ontwikkelen van e-learningmodules maar had daar niet echt veel tijd of tools voor.

In 2011 ben ik als zzp’er in de trainingswereld aan de slag gegaan. Geruime tijd heb ik heel wat vrachtwagenchauffeurs de fijne en vooral praktische kneepjes bijgebracht van de vreemde talen Engels, Frans en Duits en heb ik meerdere managementtrainingen gegeven. Maar het gevoel, dat het niet ‘dat’ was, bleef knagen.

In 2012 ben ik in contact gekomen met Joke van Cappelle en Future Learning BV. Een klik was er meteen tussen ons. Al gauw bleek dat mijn kennis en kunde die ik in al mijn voorgaande werkzaamheden, gecombineerd met mijn zucht om meer met e-learning te doen, voor Future Learning BV heel bruikbaar was. Ik heb mij bekwaamd in de ins en outs van het LMS ILIAS en ben voor haar aan de slag gegaan als ontwikkelaar van e-learningmodules. Eerst met name in de ontwikkeltool van ILIAS zelf en later ook in andere tools zoals Articulate Storyline. Daarnaast kon en kan ik Joke altijd terzijde staan op het gebied van consultancy, van heel algemeen bedrijfsmatig tot aan zeer gericht maatwerk voor een specifieke klant.

Inmiddels ben ik geruime tijd in vaste dienst van Future Learning BV. En ik denk dat ik nu kan zeggen dat ik ‘groot’ ben! Want wat ik nu doe, wil ik graag altijd blijven doen. Ik ben e-learningontwikkelaar en consultant!”