ILIAS-conferentie 2017

ILIAS Conferentie 2017 in Freiburg

Ook dit jaar was er weer de jaarlijkse conferentie van de ILIAS Community. Ditmaal in Freiburg, in het zuiden van Duitsland. Freiburg in Breisgau, zoals de stad officieel heet, is een belangrijke historische universiteitsstad.  De leus van de universiteit “Nur die Wahrheit wird euch Freude machen” stond geschreven aan de buitenkant van het gebouw waar de meeste presentaties van de conferentie plaatsvonden.
Er was veel aandacht voor ontwikkelingen rondom de gebruikersinterface van ILIAS. 

ILIAS releases 5.3 en 5.4

De gebruikersvriendelijkheid van de interface zal in de releases ILIAS 5.3 en 5.4 belangrijk verbeterd worden. De release van ILIAS 5.3 is in december 2017. Hierin zullen met name de agenda-, blog- en portfoliofunctie verbeterd zijn. Ook zijn er verbeteringen op het gebied van LTI, een internationale standaard om contentservers te kunnen koppelen. Veel Nederlandse bedrijven maken hier gebruik van. Zie de list of features release ILIAS 5.3 voor het volledige overzicht.In release 5.4 (december 2018) zal de contenteditor verbeterd worden.

ILIAS-app

Tijdens de conferentie werd de ILIAS-app gepresenteerd, in feite een mobiele versie van ILIAS die dus op smartphone en tablet te gebruiken is. We noemen ‘m de Pegasus-app.

Deze versie is nog redelijk beperkt, maar op basis van eisen en wensen van ILIAS-gebruikers zal de app steeds verder verbeterd, uitgebreid en verfijnd worden. Ook in Nederland is er vraag naar educatieve apps voor trainingsdoeleinden en daar sluit deze ILIAS-app prima bij aan. Mooi is dat we ook een eigen Future Learning-versie van de app kunnen maken op maat afgestemd op uw leeromgeving!

Partner

Onze partner Al Amaliah Technical Service Establishment (ATSE) uit de Verenigde Emiraten was ook aanwezig. De Luchtmacht van de Verenigde Emiraten hebben we via ATSE in november 2017 als nieuwe ILIAS-gebruiker en als nieuwe klant van Future Learning mogen verwelkomen!

ILIAS 2017

Meer weten over de ILIAS conferentie 2017? Klik hier.