NAVO LMS-project uitgevoerd door Future Learning

NATO JADL

Future Learning BV heeft onlangs een project afgerond voor NAVO JADL (Joint Advanced Distributed Learning) en NCI Agency (Communications and Information Agency). De NAVO werkt al sinds 2009 met ILIAS als LMS. ILIAS beschikt over een zeer goede implementatie van de e-learning standaarden, met name SCORM zodat het open is voor verschillende typen leercontent.

ILIAS wordt gebruikt door de NAVO en alle NAVO-scholen, zoals bijvoorbeeld de NAVO-school in Oberammergau maar ook bijvoorbeeld door het Center of Excellence voor Civil Military Interaction in Den Haag (CIMIC). Verschillende defensie organisaties in Europa en ook in de VS, hebben al in ILIAS geïnvesteerd  om er voor te zorgen dat deze leeromgeving aan hun eisen en wensen kan blijven voldoen.

Future Learning heeft voor de NAVO  een nieuwe server ingericht op basis van ILIAS 5.2, de meest recente versie. We hebben voor alle NAVO-scholen een moderne user interface gebouwd die ook goed werkt op mobiele devices (responsive design) zodat ILIAS ook in het veld kan worden gebruikt.

Op deze nieuwe ILIAS-server is de volledige NAVO opleidingsstructuur ingericht, zodat alle NAVO scholen hun een eigen ruimte hebben. We hebben ook een zoekfunctie toegevoegd aan het hoofdmenu waarmee gemakkelijk kan worden gezocht op basis van NAVO-cursuscodes. De zoekfunctie maakt gebruik van de zoekmachine van ILIAS. We hebben gebruikersvriendelijke sjablonen gemaakt voor elke NAVO-school met een standaard structuur en vormgeving die per school gemakkelijk kan worden aangepast.

Ook het design van de nieuwe server is volledig gemoderniseerd en aangepast aan de eisen en wensen op het gebied van mobiel gebruik. De door Future Learning ingerichte referentieserver met geavanceerde zoekfunctionaliteit wordt in de loop van 2017 globaal uitgerold. E-learning en blended learning gaan een steeds belangrijkere rol spelen bij het opleiden in de defensie-wereld. Met deze server is de NAVO daar helemaal op voorbereid.